Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.
Mindenkinek van egy pogácsareceptje, amire esküszik. Ez az én jól bevált pogácsakészítési módom.
elkészítés
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal és a zsírral.
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
A lisztbe beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a két tojássárgáját és a tejfölt. Összegyúrjuk és jól kidolgozzuk a tésztát.
30 percig letakarva pihentetjük, utána kinyújtjuk és négybe hajtjuk.
15 perc múlva ismét kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Újabb negyed óra elteltével kb. 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. A tetejét éles késsel berácsozzuk. 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük a tojással, megszórjuk köménymaggal, ill. szezámmaggal.
Előmelegített sütőben előbb 250 fokon, majd 200 fokra mérsékelve a hőt szép pirosra sütjük. (kb. 50 db pogácsa lesz belőle)