Ez a torta már korábban felkerült a tortás blogomra, egy diótorta fotójával. Kettő kritika is érte, a tésztát, krémet ,stb. Meglepődtem, mert semmi különösebbet nem jelent az elkészítése, hát hozzáfogtam, hogy bizonyítsak.
Most ezt az eredményt teszem közzé ismét.
Meg kell, hogy mondjam, itthoni híveim nagyra értékelték, hogy kritikával illettek, mert legalább finom ünnepi sütemény került az asztalra, és nagyon is meg voltak elégedve.
Ezer bocs, nem jöttem rá, hogy a krémre vonatkozik, mert a tésztánál először én is azt hittem, kimaradt a liszt, amikor a receptet először láttam.
Igen, az a lisztmennyiség kell a krémbe, ami a felsorolásban van, a dióval el kell keverni, és úgy a tejjel elkavargatni.
Köszönöm az észrevételt!!!!!!!!!!!!!
Ez a diótorta fenséges! nagyon nagy sikerem lett vele a férjem szülinapján! Visszatérő vendég lesz nálunk!
Köszönöm a receptet!!!!!!!!!
A tésztában nincsen kakaópor, a diótól sötét a színe. Sötétbarna lesz, de nem annyira, mint egy kakaós tésztának. Ha beleteszed a lisztes diót, kevergetve fel kell forralni, és ha nem találod elég sűrűnek, kicsit tovább is főzheted pár percig, hogy jobban besűrűsödjön.
(A liszttől fog besűrűsödni).