APRÓSÜTI

Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

Gazdag diótorta recept

Gazdag diótorta recept
 
  • előkészület: 60 perc
  • sütés: 30 perc
közepes

hozzávalók 6 főre 

Tortalaphoz

  • 5 tojás
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 kk sütőpor (opcionális)

Krémhez

  • 20 dkg darált dió
  • 1 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg margarin

Díszítéshez

 

story 

Ez a torta már korábban felkerült a tortás blogomra, egy diótorta fotójával. Kettő kritika is érte, a tésztát, krémet ,stb. Meglepődtem, mert semmi különösebbet nem jelent az elkészítése, hát hozzáfogtam, hogy bizonyítsak.
Most ezt az eredményt teszem közzé ismét.
Meg kell, hogy mondjam, itthoni híveim nagyra értékelték, hogy kritikával illettek, mert legalább finom ünnepi sütemény került az asztalra, és nagyon is meg voltak elégedve.

elkészítés 

  1. A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habot készítünk, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk. (A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve.)
  2. Előmelegített sütőben, 160 °C -on, kikent, lisztezett tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  3. Rácson hűtjük ki.
  4. A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, s mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót.
  5. Egyet forralunk rajta, s lehűtjük.
  6. A margarint habosra kavarjuk, s elegyítjük a diós krémmel.
  7. A tortát megtöltjük, tejszínhabbal bevonjuk, darált dióval, habrózsákkal díszítjük.
  8. Az én tortám 26 cm átmérőjű formában készült.

Ezer bocs, nem jöttem rá, hogy a krémre vonatkozik, mert a tésztánál először én is azt hittem, kimaradt a liszt, amikor a receptet először láttam.
Igen, az a lisztmennyiség kell a krémbe, ami a felsorolásban van, a dióval el kell keverni, és úgy a tejjel elkavargatni.
Köszönöm az észrevételt!!!!!!!!!!!!!

Ez a diótorta fenséges! nagyon nagy sikerem lett vele a férjem szülinapján! Visszatérő vendég lesz nálunk!
Köszönöm a receptet!!!!!!!!!

A tésztában nincsen kakaópor, a diótól sötét a színe. Sötétbarna lesz, de nem annyira, mint egy kakaós tésztának. Ha beleteszed a lisztes diót, kevergetve fel kell forralni, és ha nem találod elég sűrűnek, kicsit tovább is főzheted pár percig, hogy jobban besűrűsödjön.
(A liszttől fog besűrűsödni).



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 34
Heti: 48
Havi: 164
Össz.: 23 062

Látogatottság növelés
Oldal: Diótorta x
APRÓSÜTI - © 2008 - 2024 - aprosuti.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »