APRÓSÜTI

Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

Sajtos pogácsa 4. (Kurucz Tóni módra) recept

Sajtos pogácsa 4. (Kurucz Tóni módra) recept
 
  • előkészület: 30 perc
  • sütés: 25 perc
közepes

hozzávalók 4 főre 

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 30 dkg sajt (lehet füstölt is)
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • pici cukor és só
 

story 

Igazi falusi sajtos pogácsa recept a "nagy öregektől". Nem csak a tetején, de a pogiban magában is sok sajt van!!
Bár kissé időigényes, mindenképpen megéri. Nálunk másnapra sohasem marad belőle. :) Bármikor fogyasztható, a legjobb, ha folyamatosan rájárhat az ember. :)
Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

elkészítés 

  1. A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztővel és pici cukorral felfuttatjuk. Ha ez megvan, félretesszük.
  2. Lereszeljük a sajtot. Tegyünk félre belőle kb. 10 dkg-ot (a pogik tetejére).
  3. Utána az összes hozzávalót – a lereszelt sajtot és az élesztőt is - egy nagy tálba tesszük, ízlés szerint sózzuk. /Személy szerint nálam egy csapott evőkanálnyi vált be./ Jól összedolgozzuk az egészet.
  4. Hagyjuk állni meleg helyen kb. fél-egy órát. A tészta szépen megkel.
  5. Gyúrjuk át alaposan, majd újra hagyjuk pihenni kb. fél-egy órát.
  6. Ha megint szépen megkelt, nyújtsuk ki, kenjük meg a tésztát a tojássárgával, szórjuk meg sajttal.
  7. Sok idővel és türelemmel rendelkezők szaggathatják pogácsaformával, én szimplán kockákra szoktam vágni.
  8. Az előmelegített sütőben (3-as fokozaton, vagy 180 C fokon ) kb. 20-25 perc alatt megsülnek.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 9
Heti: 41
Havi: 157
Össz.: 23 055

Látogatottság növelés
Oldal: Falusi sajtos pogi x
APRÓSÜTI - © 2008 - 2024 - aprosuti.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »