Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.
A neten sokat böngésztem utána, de ez volt a legtöbbször visszaköszönő recept. A jól bevált, hagyományos összetétel: 1 rész cukor, 2 rész zsíradék, 3 rész liszt... Annyira puha, hogy egyszerűen ellenállhatatlan... hmmm!
elkészítés
Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, darált diót és a citromhéjat összekeverem, majd gyorsan belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojássárgát és jól összedolgozom.
A tésztacipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem.
A tésztából levágok egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom. Linzerkiszúróval formára szaggatom és sütőpapírra sorakoztatom.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm.
A lyukas és a teli sütiket baracklevárral összeragasztom, majd teszek még egy kis lekvárt a lyukakba.
Végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.
Lezárt dobozban egy hétig vígan eláll és még puha is marad!
Én eddig linzereket csak margarinnal készítettem, de nem hiszem, hogy az volna a probléma! A hűtőből kivett tésztát, jó porcukros deszkán kinyújtom! Ha melegben dolgozunk vele, megolvad a margarin a tésztábában és lággyá, ragadóssá válik a tészta! Ilyenkor érdemes kisebb adagokat kivenni a hűtőből, nyújtani, kiszúrni sütőbe tenni.
A linzernek kifejezetten jót tesz, ha lezárt dobozban tároljuk legalább egy éjszakát! Fontos, hogy ne süssük túl, mert akkor tényleg kiszárad! Nem kell, hogy színt kapjon, sőt egy ici-picit nyersnek is tűnhet még, amikor már jó!;)