Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.
Kedves barátnőm születésnapjára készítettem ezt a tortát. 10 évvel ezelőtt kostolta nálam és azóta emlékszik az ízére. Remélem erre az ízre gondolt. Majd ma este kiderül.
elkészítés
Előző este a csokoládét felolvasztjuk, beleöntjük a tejszínt és a cukrot, kevergetés mellett felforraljuk.
Ha kihűlt, az éjszakára hűtőbe tesszük.
A piskotát is elkészíthetjük előre. Az 5 tojást lemérjük, mert annyi cukor és liszt kell hozzá, amennyit a héjában megmért tojások nyomnak.
Egy keverőtálba tesszük az 5 tojást (fehérje, sárgája egyben) és a cukrot. Habverővel kb. 5 perc alatt felverjük.
Apránként hozzáadagoljuk a lisztet. Ha túl sűrűnek találjuk, tehetünk bele egy kevés langyos vizet.
Egy kb. 25 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk és belesimítjuk a tészta 3/4 részét. A maradékba belekeverjük a kakaót.
Ezt a kakaóst tésztát a tetejére öntjük és egy fakanál végével egyhén, körkörösen belekeverjük, hogy márványos legyen a kész tészta.
Előmelegített kb. 160 fokos sütőben (kb. 30 percig) sütjük. Tűpróbával győződjünk meg róla, hogy a közepe is megsült-e.
Másnap a csokis tejszínt habverővel felverjük, hogy kenhető állagú masszát kapjunk. Néha a tejszín győz, ilyenkor segítségünkre lehet a habfixáló, amit egyszerűen csak hozzákeverünk és ezzel már biztosan felverhető lesz.
A tortalapot félbevágjuk. Közepét megkenjük a krém felével. A másik felével pedig a torta külsejét borítjuk be.
Én sütőpor nélkül sütöttem, de nem baj ha egy fél zacskóval teszel bele. Kicsit lazább lesz a piskóta, de e nélkül is teljesen jó!